KIRSAL KALKINMA VE İYİ TARIM

Üretim yetenekleri kendi içinde yeterli olan ve şehirlerdeki yaşama gıda desteğinde bulunan köy gerçeği yerine, azalan ve yaşlanan bir nüfus yapısına sahip köy gerçeği ile karşı karşıyayız.

1960’lı yıllarda köyden kente göç süreci başladı. Anadolu’dan, gerek yurt içi ve gerekse yurt dışına milyonlarca insan gitti. 2000’li yıllardan itibaren ise gerçekleşen teknoloji devrimi, gençlerin köyde yaşama arzularını büyük ölçüde törpüledi.

Eğitimden sağlığa,ulaşımdan alt yapıda alınan büyük mesafeye karşın, göç olgusunun devam etmesi ve azalan üretim,gıda arz güvenliğimiz açısından çok büyük bir tehdit oluşturuyor.

Bölünen araziler,miras kavgaları,köylü olmanın toplumsal planda statü simgesi olmaması,hatta sosyolojik olarak küçümsenmesi,çoban bulunamaması,gençleri beyaz yakalı çalışan olmaya iten eğitim sistemi, ticarileşememiş ve markalaşamamış lokal üretim gibi sayısız problem sayılabilir bu tehdidin oluşmasında.

Kenan Yavuz Kültür Vakfı ve Müzesi olarak, somut ve somut olmayan kültür mirasımızın yaşatılmasına yönelik çalışmalarımızın dışında, yerel üretim yeteneklerinin harekete geçirilmesine katkı koymayı amaçlarımızın arasına aldık.
Sürdürülebilir Kalkınma sistematiğinin tanımladığı ilkeleri yerel dinamikler ile birlikte çalışarak hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.
Ulusal ve uluslararası planda sahip olduğumuz network ağımızı harekete geçirerek,kurulacak mekanizmalar ile iyi tarım uygulamalarına öncülük edeceğiz.

TANITIM SUNUMU

Tanıtım sunumunu bilgisayarınıza indirerek, Müzemiz hakkında detaylı bilgileri yakından inceleyebilirsiniz.